KADROMUZ

Mehmet GÖNEN - Okul Müdürü

Afyonkarahisar Sandıklı Kusura Köyünde 10 Ocak 1971 tarihinde doğmuşum. Babamın memuriyeti nedeniyle ilkokulu ve ortaokulu Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde okudum. Sandıklı Lisesi 1988 Mezunuyum. Hayalimde öğretmenlik vardı. 1989 Yılında Girdiğim Gazi Ü. Bolu Eğ. Fak. dönüşüm sonucu 1993 Yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliğinden mezun oldum. Gaziantep-Oğuzeli Akçağıl Köyü Yeşilyurt Mezrası Şimdi Kilis İl sınırlarında birleştirilmiş sınıflı müdür yetkili öğrt. olarak 02.10.1994 tarihinde göreve başladım. 1995-1996 Yılları arasında İzmir Narlıdere  kısa dönem 8 Ay eğitim çavuşu olarak askerliğimi tamamladım. Askerlik dönüşü, 13.04.1996 tarihinde Gaziantep Oğuzeli Dokuzyol İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak çalışmaya başladım. Yaklaşık 6 ay sonra okul müdürümüzün tayini çıkması nedeniyle okul müdürlüğüne vekalet etmeye başladım. Üç yıl bu vekaletim devam etti. Vekalet sonrası yaklaşık üç buçuk yıl da müdür yardımcısı kadrosuyla aynı okul müdürlüğüne vekalet ettim. Bu esnada okulum Taşımalı Eğitim ve 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Uygulamasında Pilot okul konumuna geldi. Öğretmen arkadaşlarımızla başarılı çalışmalar yaptık. Türk Kültüründe vatan sevgisinin önemli mihenk taşlarından olan Ezo Gelin hakkında çalışmalar yaparak bu konuya mülki amirlerimizin dikkatlerini çektik. Şu anda Barak Kültür Derneği ve Ezo Gelin Kültür Evi ve Kır Kahvesi olarak sürdürülen çalışmaların başlangıcını yapmış olduk.

             2002 Yılında Bakanlığımızın açmış olduğu okul müdürlüğü seçme sınavını başarıyla geçtim. Sınav sonundaki Yönetim Bilimi Eğitimi Kursundan da yüksek derecede puanla geçerek 3 Kasım 2003 Tarihinde Oğuzeli Merkez İnkılap İlköğretim Okuluna Okul Müdürü olarak atandım.  Kenar mahalle olmasına rağmen iyi bir ekiple başarılı çalışmalar yaparak okulumuzu ilçe seviyesi ortalamasının üzerine bir yere konumlandırmak bizlere nasip oldu. Ek bir bina yapılmasına vesile olarak okulumuzun ikili öğretimden normal öğretime geçmesini de sağladık.

        Memleketimize gelme ihtiyacımızdan okul müdürü iken tayin isteyerek 2008 Yılında Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçesi Atatürk İlköğretim okuluna sınıf öğretmeni olarak tayin oldum. Bir buçuk yıl bu okulda sınıf öğretmenliği yaptım.

         Bakanlığımızın 2009 yılında açtığı okul yöneticiliği sınavını tekrar kazandım. Sandıklı Mustafa Kemal İlköğretim Okuluna okul müdürü olarak atandım. 10.02.2010 tarihinde göreve başlamış olduğum ilçenin en büyük taşıma merkezi okulunda, Gaziantep´te taşımalı okulda görev yaptığım tecrübelerimi birleştirerek başarılı çalışmalar yaptık. Meydana getirdiğimiz ekiple İlde Yılın Kaliteli Ekibi seçilerek Ankara´da ilimizi temsil ettik.

29.09.2014 tarihinde Kızık Mehmet Yaşar İlköğretim Okulunda göreve başladım. Bu köyde iyi bir ekip oluşturarak mevcut durumdan çok daha iyi yerlere gelinebileceğini gösterdiğime inanıyorum. Köydeki en önemli faaliyetlerimiz Geleneksel TUBİTAK Bilim Fuarlarımız ve öğrencileri ÜRETİME teşvik çalışmalarımız olarak görüyorum. Arkadaşlarımızla birlikte Köylerden de Fen liselerine öğrenci gidebileceğini gösterdik. 24 Oğuz Boyundan birisi olan Kızık Boyu ve köyümüzün tanıtımını yapmış olduğumuz “ Geçmişten Günümüze Kızık Atamız Oğuzhan Dedemiz Yıdızhan” isimli bir kitabı çalışma arkadaşlarımla birlikte hazırlayıp basımını ve dağıtımını sağladık.

02.07.2019 Tarihinde 75. Yıl İlkokulu Müdürlüğüne atanmış bulunmaktayım. Çalışma arkadaşlarımla birlikte özgüveni yüksek, okulları, ülkesi ve milleti ile gurur duyan bireyler yetiştirmeyi hedeflemekte ve paydaşlarımızla birlikte bu hedefi gerçekleştireceğimize inanıyorum.

      Yönetim bilimi, eğitim ve strateji alanındaki makale ve kitapları okumayı, en az üç-dört köşe yazısı okumayı kendime görev edindim. Eğitimde en çok önem verdiğim konu Ekip Çalışmasıdır. Hedefim Toplumdaki İYİ İNSAN ve İYİ VATANDAŞ sayısını arttırmaktır.

02725120154
02725152736
E-Posta